Editorial

aquest mes

David Castillo

Fira d'agost d'un bell estiu

No puc evitar aportar la meva postal d'estiu amb els vells relats de Cesare Pavese, El bell estiu i Fira d'agost, que va publicar Edicions 62, el primer fa cinquanta anys. Tampoc no he pogut evitar mirant les postals, concretament la que hi surt Kathleen Turner, recordar el director del diari l'estiu del 1989, Albert Viladot –li agradava molt–, que ens empaitava perquè donéssim forma al nou suplement que vam preparar aquell estiu amb l'Avel·lí Artís i la Marga Moreno. Les coses han canviat, els llibres ja no són tan decisius com aleshores i el país ens ha dut més cap als espectacles i la gastronomia. Què hi farem!

Els resistents, però, mantenim la nostra bandera en la cultura, la que diferencia en exclusiva el nostre país de la cultura que intenta destruir-nos, ens margina o ens contempla com si fóssim menors. L'estat plurinacional que s'augurava ha fracassat estrepitosament i ara alguns intenten reparar el gerro. Les coses han quedat prou clares i veig difícil que ningú mogui peça i sigui capaç de canviar els seus hàbits i tendències prepotents. Hi ha un fenomen, però, que es manifesta de manera eloqüent, el de l'agressor que pretén ser la víctima, allò que a Neymar fa que li donin més cops de peu dels que provoca de manera reiterada, si em perdonen aquesta comparació desgraciada.

En fi, tornem a Pavese, aquests dies en què lamentem la desaparició de Víctor Mora, i de Giovanni Nadiani (pàgina 13), vells coneguts d'aquest suplement. No estaria malament que els símbols de la societat fossin escriptors de la vàlua de Pavese, Mora i Nadiani, dels quals nosaltres en tenim un bon grapat. Vindrà la mort i tindrà els teus ulls? Miro el mar des del passeig de s'Agaró i el seu record em reconforta la pèrdua.


Fa 50 anys que Edicions 62 va publicar Cesare Pavese



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA