cultura

música

Festival

Santa Florentina tanca la primera edició a Arenys de Munt amb el doble de públic

El festival de música clàssica reuneix 2.800 persones en el nou escenari de Can Jalpí

Els organitzadors lloen els serveis complementaris dels concerts

El Festival de Música Clàssica Santa Florentina va acabar dissabte la primera edició, que ha tingut com a seu el castell Jalpí d'Arenys de Munt. Una gala amb els tenors Albert Casals, Carlos Cosías i el calellenc Albert Deprius, acompanyats al piano per Ricardo Estrada, va posar punt final a una programació que els organitzadors consideren que ha cobert totes les expectatives “amb bona nota”. El president de l'Associació Cultural Santa Florentina, Carlos Hartmann, va destacar ahir que, a banda d'haver recuperat un escenari destacat com és el d'un castell –el festival va néixer al castell de Santa Florentina de Canet–, el festival “ha guanyat sobretot en qualitat i comoditat per al públic”.

“Hem pogut ampliar la capacitat de l'espai i, alhora, s'han millorat moltíssim els aspectes de logística i restauració a càrrec dels professionals del Grup Serhs”, va puntualitzar el també impulsor de la cita cultural. Per Hartmann, l'encert de mantenir el festival en terres maresmenques queda del tot justificat amb els resultats de la divuitena edició. “Amb la suma de 2.800 persones, que doblen la xifra de l'any passat, i amb una possibilitat real de créixer com a cita musical el canvi ha estat un encert”, insisteix. El també director del festival destaca com a elements amb una major acceptació la mateixa gala dels tenors i la presència del virtuós violinista armeni Ara Malikian. L'acord signat a tres bandes entre l'Associació Cultural Santa Florentina, el Grup Serhs i l'Ajuntament d'Arenys de Munt garanteix l'estada del festival com a mínim fins al 2018 i la voluntat de les tres parts és mantenir-lo.

Des del consistori, l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), lloa l'organització de l'esdeveniment i l'entesa a l'hora de fer més assequible el preu de les entrades obrint les portes del festival a nous públics. “N'estem molt satisfets, de poder disposar d'una oferta cultural d'aquest nivell que també ens ha permès començar a situar Arenys de Munt en el mapa dels esdeveniments musicals”, puntualitza l'alcalde, que recorda que fins al municipi s'hi han desplaçat alcaldes de la comarca, l'exconseller Antoni Subirà i l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

LA FRASE

Hem pogut ampliar la capacitat de l'espai i, alhora, s'ha millorat moltíssim la logística i la restauració
Carlos Hartmann
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL SANTA FLORENTINA

Més facilitats per als veïns

Ser la nova seu del Festival de Música Clàssica Santa Florentina ha significat en aquesta edició un incentiu més per als veïns d'Arenys de Munt. Segons explica la regidora de Cultura, Tònia Vila (ERC), l'acord signat amb els organitzadors preveia un descompte del 15% per als veïns del municipi que adquirissin l'entrada a través de l'Oficina d'Atenció al Vilatà. “Aquesta rebaixa, afegida a un menor preu de les entrades que es va acordar aquest any per al públic en general, feia més fàcil que la gent d'Arenys de Munt pogués gaudir dels concerts”, va comentar ahir la regidora. Segons les dades de què disposa, al voltant de 350 persones es van poder beneficiar de la promoció. Vila també va destacar que l'organització va regalar al consistori 30 entrades per a un dels concerts perquè les fes arribar als alumnes de les diferents escoles de música amb la voluntat de fomentar la creació de nous públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia