cultura

Nou tram de muralla destapat al Cogulló

La campanya del 2016 del jaciment ibèric del Cogulló de Sallent ha permès descobrir un nou tram molt ben conservat –de sis metres de longitud per dos d'amplada– de la muralla fundacional, que data de la segona meitat del segle V aC (a la imatge amb el número 1).

Els treballs efectuats s'han centrat al nord del sector A. S'han excavat dos recintes adossats al nou tram de la muralla fundacional (2) i dos més iniciats als anys setanta (4). A més, els murs de façana han guanyat altura i entitat patrimonial gràcies a l'excavació dels estrats superiors d'una part del carrer principal (3). D'altra banda, s'han consolidat tots els murs destapats i aquells que ho requerien, com és el cas de la muralla meridional (5) i el bastió nord, i s'han netejat les estructures ja conegudes del sector A. Els paviments excavats han estat coberts per preservar-ne la conservació.

Les actuacions han permès conèixer millor l'organització interna de l'urbanisme antic i confirmar les fases evolutives de l'assentament. Els resultats han aportat una valuosa informació científica i patrimonial, ja que les noves restes permeten ampliar el jaciment amb noves estructures visitables i fer-les més comprensibles.

Han participat en la campanya tres arqueòlegs, un restaurador, dos treballadors de la brigada i cinc voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.