Arts escèniques

Tess Buck i Volodymyr Fortunenko impulsen el Ballet Jove de Girona

És una formació juvenil oberta a altres ballarines i a col·laborar amb entitats per difondre la dansa clàssica

Debutaran el 5 de juny i actuaran al Dansem

Tess Buck Gili, ballarina professional formada a Londres (English National Ballet 2), component del Ballet Nacional d’Estònia i amb una llarga experiència als escenaris de Polònia, ha tornat a casa amb una voluntat: promoure i fer més visible la dansa clàssica a Girona.

Explica que mentre que aquí costa gaudir d’un espectacle de ballet, al nivell que sigui, als països de l’Est on ha treballat i ha actuat la gent va a veure espectacles de dansa com aquell qui aquí va al cinema o al teatre. No hi havia setmana que ella no actués dues vegades davant del públic. A Catalunya, i a Girona particularment, la dansa clàssica no té aparador i amb prou feines els espectadors poden veure els seus fills i filles actuar més enllà de representacions puntuals de les acadèmies on practiquen aquesta centenària disciplina artística.

Per aquest motiu, la ballarina gironina, ara que ha tornat junt amb la seva parella, el ballarí professional ucraïnès Volodymyr Fortunenko, s’ha proposat promoure i impulsar el Ballet Jove de Girona, una formació fixa de dansa clàssica que té com a objectiu fer adquirir més experiència als seus components i ampliar la difusió del ballet clàssic.

Actualment el formen tretze ballarines de The Classical Ballet School , on els dos imparteixen classes, però ho deixen clar: “Volem oferir als nostres alumnes i als joves de la província [fent una prova d’accés sense haver de deixar la seva escola] l’oportunitat de reforçar la seva tècnica a través d’un ensenyament de qualitat i, amb el temps, poder sortir més a l’escenari amb actuacions puntuals que serviran també per difondre la dansa clàssica arreu de la província.”

Les tretze noies (de 13 a 16 anys) practiquen la dansa un mínim de tres cops a la setmana i és els dissabtes que es troben com a Ballet Jove als estudis situats al número 4 del carrer d’Ibèria de Girona.

Una altra voluntat de la formació és establir un compromís amb l’Ajuntament per poder actuar en esdeveniments puntuals que s’organitzin i col·laborar amb altres entitats, com ara escoles de música, per mantenir lligams que ajudin a crear sinergies artístiques entre uns i altres. “Tot és començar i tot sigui per fer més visible el ballet, que és una disciplina molt dura i gens elitista”, declara Buck, a qui també li agradaria impartir tallers per a mainada.

El debut del Ballet Jove de Girona tindrà lloc el 5 de juny a La Sitja de Fornells de la Selva i la primera actuació oberta al públic en general serà l’11 de juliol a El Canal de Salt, dins el festival Dansem, promogut per Càritas. També al juliol es podrà veure per streaming l’actuació al Girona en Moviment d’Oncolliga, una peça ballada i musicada per alumnes del Conservatori de Música de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.