Música

El llegat d’un gran violoncel·lista

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació diverses obres del fons privat d’art del reconegut violoncel·lista i pedagog italià d’origen romanès Radu Aldulescu (1922-2006), que havia viscut al municipi i havia estat estretament vinculat durant anys al Festival de Música de Torroella de Montgrí. Aldulescu, entre molts altres alumnes, va tenir Lluís Claret i Serra.

Les obres d’aquest autor han estat cedides en donació per la filla de l’intèrpret, Rodica Aldoux, que ha mantingut la seva vinculació física i emocional amb el territori i ha decidit deixar al municipi aquestes obres de la seva propietat. La regidora de Patrimoni Cultural, Natàlia Navarro, va agrair la generositat de la donació i tot el que al llarg de la seva vida han fet pare i filla per la vila i pel Festival de Música de Torroella de Montgrí.

Alduescu va actuar al Festival de Música des del 1983 fins al 2002, quan es va retirar com a intèrpret en un emotiu concert a l’església de Sant Genís. A més, durant tretze anys va ser professor i director dels Cursos d’Interpretació Musical. El músic, que va ser medalla del Montgrí el 2002, està enterrat al cementiri de Torroella,

Radu Aldulescu va estudiar al conservatori de Bucarest i va debutar a la ràdio de la mateixa ciutat el 1941. El 1969 va arribar a Roma després d’abandonar Romania. A Roma, entre altres professors, va tenir Gaspar Cassadó i Moreu. El 1972 va crear el grup de cambra Trio d’Archi di Roma. Va ser professor a l’Acadèmia de Música de Roma, al Conservatori Europeu de París i va tenir com a alumnes, entre d’altres, Paulo Gaio Lima, Ulf Tischbirck, Gemma Serpenti, Mariet van Dijk, Serban Nicèfor i Marin Cazacu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia