cultura

La Unió de Llíria homenatja el director Pablo Sánchez Torrella

El Teatre Sala de Concerts de la Unió Musical de Llíria obri les seues portes en una nit molt especial per a acollir, el dissabte 24 de juliol a les 22'30 hores, el concert que la Unió Musical dedica al seu Director Honorari, Pablo Sánchez Torrella, amb motiu de la seua jubilació com a director de la Banda Municipal de València.

Després d'una intensa vida professional dedicada a la direcció de bandes, com la Banda Municipal de Madrid i des de 1992 la Banda Municipal de València, el mestre Sánchez Torrella declara que es jubila com a funcionari però no com a músic.

La Unió Musical de Llíria, en estos moments tan importants per a la seua vida, vol estar al costat de qui va ser durant 16 anys (1970-1986) el director titular de la seua banda simfònica. Com indica el president de la societat, José Vicente Pedrola, «mai la Unió Musical ha tingut un director tants anys. Al mateix temps la figura de Pablo Sánchez Torrella ens trasllada a una de les etapes més brillants de la societat, quan va aconseguir huit primers premis consecutius en el Certamen Internacional de València amb obres transcrites per ell. Durant eixos anys la banda simfònica va realitzar moltes gires i va oferir concerts a Àustria, Bèlgica, Alemanya, França, Anglaterra, Holanda, Suïssa, Mèxic i Estats Units d'Amèrica».

En el concert de dissabte, que serà presentat pel seu amic Jaime Coronel, la Unió Musical li entregarà una placa commemorativa i tots els unioners tindran l'oportunitat de mostrar l'afecte que sempre li ha dispensat esta societat. Al concert homenatge també s'ha sumat l'Ajuntament de Llíria i diverses associacions i institucions llirianes que volen mostrar-li el seu agraïment per tot el que ha fet per esta societat centenària.

Pasdoble Pablo Sánchez Torrella

En este esdeveniment, preparat amb molt d'afecte per la banda simfònica junt amb el seu director titular, Enrique Artiga, s'interpretarà el pasdoble Cel Andalús, de Pascual Marquina, i el Capritx italià de Tchaikovsky. I en una nit tan especial, la banda simfònica també interpretarà, en una primera audició, tres obres més. La primera serà el pasdoble Pablo Sánchez Torrella, compost pel músic de la Unió Gaspar Genovés, professor del Conservatori José Iturbi. La segona obra serà les Danses Armènies (1a ‘suite'), d'Alfred Reed, i finalment la Primera Simfonia “Melancolia” (temps I i IV), de Thomas Trachsel.

El director

E.C.

Nascut a Paterna, inicia els seus estudis musicals a la Societat Musical del seu poble natal i tot seguit passa a formar part de la banda del poble. Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València i obté unes qualificacions extraordinàries en trompeta, harmonia, contrapunt, fuita, piano, composició i direcció d'orquestra. Els estudis els realitza amb els mestres Cervera, Blanquer, Cabeza, La Piedra, Ferriz i García Asensio, Wangenheim i Celibidache.

Ha dirigit la Banda de Granaders de la Reina d'Anglaterra, la Universitat de Yale, l'orquestra de Professors de Música d'Holanda, l'Orquestra de València, la Nacional de Santo Domingo, la de Palma de Mallorca, la Nacional de Mèxic, l'orquestra del Conservatori Superior de Música de València i les municipals de València, Barcelona, Madrid, La Corunya, Alacant, la banda de la Guàrdia Real d'Holanda i altres tantes formacions més d'un bon grapat de pobles, viles i ciutats valencianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.