cultura

Compromís per Paterna denuncia la degradació de la cova d'Alfons XIII

La regidora nacionalista demana que es prenguen mesures a la Direcció General de Patrimoni Cultural per tal de recuperar un valor històric emblemàtic.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha presentat en el registre de l'ajuntament, un escrit de denúncia, adreçat a la Direcció General de Patrimoni Cultural, sobre el mal estat de conservació de la Cova d'Alfons XIII, amb l'objectiu de que algú es preocupe seriosament pels monuments del poble, «ja que l'alcalde no ho fa».

El deteriorament que pateix aquesta cova, que forma part del conjunt de coves que estan registrades com a Bé d'Interés Cultural (BIC) juntament amb la Torre Àrab de Paterna, deixa clar que el patrimoni arquitectònic del municipi passa per hores baixes davant la desídia municipal.

La Cova d'Alfons XIII és propietat municipal des de 2008, quan el consistori la va adquirir amb l'objectiu de rehabilitar-la per a recuperar el seu valor patrimonial i destinar-la a serveis municipals, «encara que de moment sembla que només serveix com a abocador», diu Ripoll.

L'objectiu de l'escrit presentat, no és altre que aconseguir que «no passen més dies sense que algú prenga les decisions que cal, i més quan es tracta del patrimoni arquitectònic de Paterna». És per això que la regidora de Compromís d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, ha decidit anar directament a la Direcció General de Patrimoni Cultural, a més d'enviar una còpia de l'escrit a la Casa Reial per a que comproven què és el que fa l'ajuntament del Partit Popular amb un patrimoni relacionat amb els seus avantpassats», conclou Ripoll.

Fer i fer, sense refer

Pere Rossell

La tònica general dels ajuntaments governats majoritàriament per polítics adscrits al partit conservador, trenca radicalment amb aquesta mateixa idea i, no fan més que procurar fer i fer i fer sense deturador, però sense parar esment a la necessitat que l'urbanisme té d'un elevat grau de restauració.

Els polítics conservadors actuals, únicament pensen a tirar endavant de la forma que siga, quan la tònica general a tot el continent europeu, sol centrar-se sobre les rehabilitacions i les recuperacions d'immobles, edificis, monuments, zones degradades i documents antics. La memòria històrica no pot degradar-se gratuïtament i això bé que ho saben nord enllà, on diuen que la gent és noble, culta, espavilada i feliç.

Ací, a la primera revolteta, ja ens hem oblidat fins i tot dels que van governar abans que els que ara governen. Això no és una bona política. No senyor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.