Cultura popular

Olot vol preservar l’ànima del seu pessebrisme

L’Agrupació activa iniciatives per assegurar el relleu generacional

Participa en un projecte europeu

El relleu generacional en el pessebrisme olotí s’ha desaccelerat i, per això, l’Agrupació de Pessebristes està liderant una estratègia per preservar l’essència d’aquesta activitat, que, en el cas olotí, està estretament lligada a l’entorn natural i a l’anomenada escola del paisatge. El seu president, Miquel Serrat, afirma que no poden deixar perdre una tradició que, a més, està lligada al nom d’Olot, l’únic municipi del país on encara es poden comprar figures de pessebre artesanes i de qualitat.

Una de les línies en què treballa l’agrupació és la mostra de pessebres, iniciada l’any 1992 i en què l’entitat ha estat sempre el pal de paller. Després de la sotragada de la pandèmia i dels últims tres o quatre anys de desacceleració d’aquesta activitat, aquest any l’agrupació l’ha organitzat amb aquesta nova estratègia per recuperar planter i mantenir l’essència del pessebrisme olotí. Això es concreta amb la mostra de diorames dels pessebristes de l’entitat i, sota el lema Retorn als orígens, amb la recuperació de diorames de pessebristes emblemàtics; reforçant la tradició de la Mostra de convidar una entitat pessebrista forana i, tercer, convidant un artista de les noves generacions, figuraire o no i vinculat o no al pessebrisme. “Es tracta de mantenir la gent que encara creu en el pessebrisme i convidar-la a recuperar els orígens; no tot està perdut”, ha sentenciat Serrat. A més, l’agrupació participa en un programa europeu, que també ha de contribuir a potenciar el pessebrisme olotí.

LA DATA

1800
és l’any
al final del qual se situa l’inici de l’ensenyament de l’art de fer pessebres olotins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.