Cultura

Shakespeare i Valle-Inclán entren a les escoles

A Catalunya, vint escoles han participat ja en la implantació del programa durant la seva fase experimental

Valle-Inclán, Aristòfanes, Junjiang i Shakespeare són els autors les obres dels quals es representaran el curs pròxim dins del programa CaixaEscena, que preveu arribar a mil alumnes de tretze centres d'Educació Secundària de tot Espanya.

L'Obra Social de la Caixa ha presentat avui a Barcelona el seu nou programa d'arts escèniques dirigit a fomentar la pràctica teatral entre adolescents i joves. L'entitat ha destinat 4 milions d'euros per facilitar recursos, materials i assessorament per a les representacions d'alguna de les quatre obres proposades. De Ramón María del Valle-Inclán es representarà la farsa infantil de La Cabeza del Dragón; de Ji Junjiang L'orfe del Clan Zhao; d'Aristòfanes Les aus i de William Shakespeare Romeo i Julieta.

L'entitat també proporcionarà als centres escolars interessats material per representar les obres, des de textos fins a vestidor, atrezzo i música, així com un quadern de suggeriments per a la posada en escena de les obres, amb textos d'Emili Teixidor, Frederic Roda i Georges Laferrière.

A Catalunya, vint escoles han participat ja en la implantació del programa durant la seva fase experimental prèvia, deu de les quals oferiran un representació, entre l'11 i el 27 de maig, a l'espai Caixafòrum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.