Cultura

El Sònar vol fer màgia

SonarMàtica dirigeix aquest any la seva mirada al món de la màgia

Els dies 14, 15, i 16 de juny i en el marc del festival Sònar, l'apartat Sonarmàtica es convertirà en un gran espectacle d’il·lusionisme i prestidigitació des de les possibilitats de l’art multimèdia. L’estratègia d’enguany remet al circ fundacional, als espectacles de màgia i les demostracions científiques que es van posar de moda a finals del s.XIX.

Ja fa temps que la màgia va més enllà de treure’s el conill del barret, i si cent anys enrere màgia podia ser mullar un tros de paper blanc a tres palanganes diferents i extreure’n una fotografia, ara el misteri rau en la relació entre imaginació i software.

Alguns dels artistes digitals més famosos de l’actualitat com Masaka Fujihata, Zachary Lieberman , Julien Maire o Takeshi Ishiguro configuren el cartell de SonarMática2007 amb El Violà, una exposició que, partint de la cèlebre Tercera Llei de l’escriptor britànic Arthur C. Clarke – autor de 2001: Una odissea a l’espai – ens permetrà seguir afirmant que “Tota tecnologia suficientment avançada és indistingible de la màgia”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.