Cultura

El Canal 33 estrena el documental 'IEC. Cent anys de ciència i cultura catalanes'

La producció s'emetrà demà, a les 22.45 hores, pel Canal 33

El Canal 33 de Televisió de Catalunya (TVC) estrena dijous 20 de setembre, a les 22.45 hores, el documental IEC. Cent anys de ciència i cultura catalanes, pocs dies després de la inauguració de l’exposició del centenari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). El documental, de cinquanta minuts de durada, està coproduït per Orbita Max i TVC, amb el suport de l’IEC.
La coproducció explora el passat, el present i el futur de l'IEC, amb una visió que va més enllà de la cronologia històrica. Amb una curada selecció d’imatges pròpies i alienes i un fons musical exclusiu, es fa palès el paper de l’IEC en l’impuls d’iniciatives rellevants per al país i per a la preservació i difusió de la llengua, la ciència i la cultura catalanes, fins i tot durant les llargues etapes de clandestinitat, imposades per les dues dictadures del segle passat.

Albert Balcells
El fil conductor de la narració és guiat per l’historiador i membre de l’IEC Albert Balcells, coautor dels dos volums de la Història de l’Institut d’Estudis Catalans i assessor històric de la producció. També s’hi inclou el testimoni dels presidents i de membres de totes les seccions de l’acadèmia catalana, entre d’altres, la farmacèutica i botànica Creu Casas, que va morir el 20 de maig passat, uns mesos després de la gravació de l’entrevista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.