Cultura

El ministre de Cultura es compromet a agilitzar els tràmits per a la restitució dels 'papers de Salamanca'

El conseller Tresseras espera que ben aviat es fixi el calendari de devolució dels documents pendents

El ministre de Cultura, César Antonio Molina, s'ha compromès al Congrés a "agilitzar els treballs tècnics" necessaris per poder convocar la Comissió Mixta Ministeri-Generalitat que preveu la llei per restituir els 2 milions de documents, llibres i objectes propietat d'ajuntaments, entitats privades i particulars de Catalunya que encara es troben a l'Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca. Al seu torn, el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras ha assenyalat que espera que en els pròxims dies quedi fixat el calendari de devolució dels documents pendents.

La Comissió Mixta ha d'avalar la catalogació feta pels representants de la Generalitat, per fer que retornin tan sols aquells documents que pertanyen a Catalunya i no es pugi tornar a impugnar el procés als tribunals. L'arxiu de Salamanca ha retornat fins ara només 700 lligalls de la Generalitat republicana.

Una "impressió favorable"
Tresserras, que va parlar recentment del tema a Madrid amb el ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha assenyalat avui que d'aquesta trobada en va treure "una impressió favorable" que "haurà de concretar-se d'aquí a una setmana o quinze dies, quan torni a reunir-se amb el Ministre". De fet, el conseller té previst reunir-se de nou amb el ministre quan aquest visiti Barcelona el mes de setembre vinent.

El ministre de Cultura ha comparegut avui a la Comissió de Cultura del Congrés per respondre a qüestions relacionades amb el retorn dels papers de Salamanca a Catalunya. D'entrada, Tresserras espera que es produeixi "la devolució immediata d'unes quantes caixes que queden pendents" de la documentació de la Generalitat republicana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.