Cultura

El 72% de la programació televisiva vulnera el codi d'autoregulació, segons un estudi

El 72% de la programació de les cadenes de televisió vulnera en alguna ocasió el Codi d'Autoregulació, segons un estudi realitzat per Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC).

L'informe, que ha analitzat la franja entre les 17 i les 20h, ha conclòs que 4.981 minuts de televisió dels 6.929 analitzats infringeixen el codi en programació, publicitat, autopromoció de continguts o senyalització.

Segons l'estudi, la programació de TVE1, Antena 3, Telecinco i TV3 infringeixen "qualsevol" dels aspectes del Codi, és a dir un 100% d'aquesta normativa, mentre que en el cas de Quatre i La Sexta el vulneren en un 73,33% i un 64,55%, respectivament.

'Culebrons' i crònica negra
Segons l'estudi realitzat per TAC, la graella de programació de TVE1 està dissenyada per a un públic adult i primen els culebrons i els espais de crònica negra, mentre que tant Antena 3 com Telecinco ofereixen programes plens de continguts "frívols, banals i amb altes dosis de sensacionalisme".

La programació de TV3 conté infraccions en continguts, publicitat, autopromoció i senyalització però, a diferència de TVE1, Antena 3 i Telecinco, les vulneracions en els continguts de la televisió autonòmica catalana són menors.

Per exemple, el passat 5 de juliol, en una entrevista a Paz Padilla, a Channel núm.4, el programa que emet Quatro a la tarda, l'actriu va assegurar: "Jo em vaig posar en aquesta professió per no estudiar i per follar".

Per contra, a diferència de la resta de programacions analitzades, les que ofereixen les cadenes La 2 i K3 són les úniques que vulneren el codi en menys grau.

Per aquest motiu, l'associació de teleespectadors demana que les cadenes de televisió no emetin programes qualificats per a més grans de 13 anys des de les 17 fins a les 20h i que senyalitzin els que no estan marcats, tal com recull el Codi d'Autoregulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.