Llibres

Irene Verdú guanya el premi Emili Teixidor

Irene Verdú (Oliva, 1973), autora d’una vintena de títols infantils, ha guanyat la segona edició del premi Emili Teixidor per a primers lectors, convocat per La Galera, amb Embolic a la biblioselva.

“Quan escrius un conte i n’estàs orgullosa vols que es publiqui; si a sobre guanyes un premi d’aquesta editorial, que és fortíssima i que té un pla lector que li assegura difusió, aleshores saps que deixes la criatura en les millors mans”, afirma l’autora, molt feliç. “Tot plegat m’estimula a pensar que en vull un altre, de premi”, i segur que arribarà, perquè és el quart de Verdú en pocs anys, així que ha agafat una bona embranzida.

Verdú ha hagut de callar des del març que era la guanyadora, mentre es feien totes les tasques editorials per fer públic el premi amb el llibre llest per sortir a la venda. “A més, m’han posat un dels millors il·lustradors, César Barceló; per tot plegat et veus recompensada en diners, que són importants, en promoció i, a més, ara ja tinc un peu dins La Galera, iupi!”, explica de manera molt comunicativa, com a animadora que és. “Soc tècnica auxiliar d’animació sociocultural, però també faig la resta de feines habituals en una biblioteca”, concreta.

Amb aquest premi, dotat amb 2.500 euros, La Galera dona valor a les novel·les per a lectors d’entre 5 i 7 anys que, sovint, són les primeres lectures que fan sense dependre d’un adult. L’obra s’inclourà dins del Pla Lector, adreçat a tots els centres educatius de Catalunya.

Embolic a la biblioselva és un conte divertit, lúdic i imaginatiu, amb què Irene Verdú presenta als lectors el funcionament d’una biblioteca a través de les peripècies de la senyoreta Zebra, a qui li encanta ser bibliotecària, però que quan vol fer unes merescudes vacances i li cal buscar substitut, s’adona que no serà tan fàcil.

“El conte és una declaració d’amor a la biblioteca i a les bibliotecàries, perquè la biblioteca democratitza l’accés a la cultura, fa comunitat, és un eix vertebrador de la societat, no només es presten llibres, discos i pel·lícules, també es fan xerrades, tallers, activitats infantils, clubs de lectura, la gent hi va a llegir el diari, a consultar internet... S’hi fa vida.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.