Cultura

L'epopeia mural de Diego Rivera

Per commemorar els 50 anys de la mort de Diego Rivera, el Palacio de Bellas Artes de la capital mexicana exhibeix fins a mitjans de desembre, la mostra Diego Rivera, Epopeya Mural, on el públic podrà contemplar l'espectacular obra mural del pintor.

Un total de 165 peces hi són exposades, entre elles una que ha estat enrotllada durant més de cinc dècades i que veu la llum per primera vegada a Mèxic. Es tracta del mural Gloriosa Victoria, propietat del Museu Pushkin de Moscou. És una caricatura de contingut pollític i eloqüent de la sagnant invasió que van fer els Estats Units, a través de la United Fruit Company, d'una plantació bananera a Guatemala, a començaments de la dècada dels anys cinquanta.

Murals transportables
L'exposició conté la revisió més important que s'hagi fet de la producció mural d'aquest artista. Del total de les peces exhibides, 23 són murals i recreacions dels frescos que Rivera va realitzar entre 1926 i 1956 en parets i murs de varis edificis públics i privats, no només a Mèxic sinó també als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.