Cultura

600 mags aterraran a BCN el 20 de setembre

El congrés pretén “enaltir aquesta disciplina" i situar-la en un pla "més pròxim a la psicologia", segons el mag Amílkar Reg

Més de 600 mags aterraran a Barcelona el pròxim 20 de setembre. I com si del seu Hogwarts particular es tractés, durant 3 dies es reuniran a l'Institut del Teatre i al Mercat de les Flors de Barcelona per a debatre i compartir els últims coneixements sobre la disciplina.

Malgrat que molts ho puguin pensar, no és cap oportunisme al bressol del boom literari i mediàtic de l'univers màgic d'en Harry Potter. Aquest és el 28è congrés nacional de màgia que per quarta vegada s'ha decidit celebrar a Barcelona, on es reuniran mags i il·lusionistes d'arreu de l'Estat.

El mag Amílkar Reg ha informat que el congrés pretén “enaltir aquesta disciplina" i situar-la en un pla "més pròxim a la psicologia", per a la qual cosa comptarà, com a convidada destacada, amb la japonesa Luna Shimada, un dels pocs noms femenins de la disciplina.

A més d'aquesta maga establerta a Las Vegas (Estats Units), el congrés comptarà amb l'argentí Juan Ordeix, campió mundial de mentalisme; amb el suís Pavel, el sevillà Tamariz o amb els catalans Màgic Andreu o Mag Lari, entre d'altres.

A part de les discussions sobre la màgia i l'il·lusionisme, durant el congrés s'oferiran els premis dels Campionats Nacionals de Màgia en "màgia de prop" i "màgia d'escenari".

Especialistes per a cada modalitat
Trenta especialistes que practiquen des de la cartomància i micromàgia fins a la màgia còmica, la manipulació i el mentalisme concorren al concurs en cada modalitat.

Així doncs, amb un cartell anunciador dissenyat per Mariscal, el congrés, que es convoca cada any en una ciutat espanyola diferent, se celebrarà a Barcelona per quarta vegada i tindrà lloc a l'Institut del Teatre i al Mercat de les Flors de Barcelona entre el 20 i el 23 de setembre.

Els professionals catalans aprofitaran l'ocasió per recordar el 75è aniversari de l'Associació Catalana d'Aficionats a l'Il·lusionisme (ACAI), fundada el 1942 i que va haver de patir "molts anys de clandestinitat", ha explicat Riego.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CRÒNICA

The Tyets decreten l’inici d’estiu a Cap Roig

televisió

Desestimada la demanda per plagi contra ‘Eufòria’

Barcelona
CINEMA

La mostra FRONT programa una quinzena de films sobre memòria democràtica

ROQUETES
CINEMA

‘El aspirante’, de Juan Gautier, guanya l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Palma de mallorca
LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

BARCELONA

El Mediterranea Festival preveu uns 20.000 assistents a la vuitena edició de dissabte que ve

ROSES

Sílvia Pérez Cruz encetarà el F’Estiu de Calonge i Sant Antoni el dia 5

cALONGE I ST. ANTONI
CRÒNICA

Entre Suzanne i Toquinho amb Camilla

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

BARCELONA