Cultura

Grande Marlaska activa una querella contra el diari 'Deia' per injúries al rei

Després de la polèmica suscitada amb el setmanari El Jueves, el jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande Marlaska, ha activat ara la querella contra un dels números del suplement satíric Caduca hoy editat pel diari Deia, per un suposat delicte d'injúries al rei.

El jutge Grande Marlaska ha preguntat al fiscal què considera que s'ha de fer sobre la querella de la fiscalia, del passat gener, per un delicte d'injúries greus al rei en un article i una fotocomposició publicats en el diari Deia l'octubre del 2006, i la resposta ha estat que es prengui declaració als querellats.

El diari Deia va publicar en el seu suplement Caduca Hoy una fotocomposició en què apareixia el rei caçant un ós borratxo, en referència a les informacions que van publicar diferents mitjans russos que li atribuïen aquesta fita.

En el Boulevard de Ràdio Euskadi, Javier Ripa, humorista gràfic de Deia, ha assegurat que la querella interposada és "simplement un toc d'atenció, una barrera per a frenar possibles portades en un futur, que qüestionin assumptes més imports relatius a la Corona".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.