Cultura

Cultura anuncia una campanya de polítiques musicals

Parla de "converses avançades entre la Corporació Catalana de RTV i la indústria del disc"

El secretari de Cultura de la Generalitat, Eduard Voltas, ha anunciat avui una "tardor calenta" amb la posada en marxa de noves polítiques musicals per part del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Entre elles ha citat polítiques a favor de la música en viu com la reforma de la llei del Joc i Espectacles, actualment en tràmit parlamentari, perquè tingui en compte les sales de música en viu com a generadores de cultura.

Entre les mesures que es donaran a conèixer a la tardor, hi ha també un impuls de la digitalització del sector i a favor de l'exportació de la música que es fa a Catalunya.

Eduard Voltas ha assenyalat que la Generalitat vol col·locar la producció de la música que es fa a Catalunya al món, "sense complexos", perquè "ens creiem la seva entitat pròpia, ja que li sobra potència per anar pel món sola".

Ha anunciat també que la conselleria establirà una línia de suport a la música cantada en català, ja que "entenem que no ocupa el lloc que li correspon, com el de la francesa a França, l'alemanya a Alemanya o la brasilera a Brasil".

Pel que fa a les polítiques a favor de la difusió que també emprendrà el seu departament ha especificat que "no estem obsessionats en la quantitat, sinó en què allò que es faci es vengui", per això "posarem l'accent en les polítiques de distribució i mercadotècnia".

En aquest sentit, ha esmentat "converses avançades entre la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i la indústria del disc, el possible resultat positiu de les quals seria històric".

Voltas ha fet aquest anunci durant la presentació de l'Anuari 2007 de la Música i l'Espectacle en el qual s'assenyala que el mercat discogràfic català ha passat de representar el 18% que ocupava en el mercat espanyol al 8,5%, com publica en l'edició d'avui aquest diari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.