Cultura

El nét de Diego Rivera profunditza en la figura de l'artista en un documental

Cinema

Un retrato de Diego, el documental sobre el muralista mexicà Diego Rivera (1886-1957) que s'estrenarà aquest divendrea a les sales comercials de Mèxic, ha servit el seu codirector Diego López, nét de l'artista, per a profunditzar en la memòria del seu avi. "Tenia un coneixement general, però vaig haver d'investigar més. Al documental hi és present una reflexió personal de Diego Rivera, hi ha una visió més íntima, un compromís, un vincle emotiu", ha dit López.

El realitzador és fill de Guadalupe Rivera Marín, nascuda al 1924 del breu matrimoni de l'artsita amb Guadalupe Marín.

El film arribarà aquest 30 de novembre a 15 sales de la capital mexicana, coincidint amb l'homenatge nacional al muralista al celebrar-se els 50 anys de la seva mort el dissabte passat. López s'ha mostrat satisfet amb el "ric" homenatge al seu avi, que inclou diverses i completes exposicions sobre la seva obra als museus més prestigiosos del país.

El descendent de l'artista ha lamentat "la polèmica equivocada" creada als mitjans entre la figura de Rivera i la de la pintora mexicana Frida Kahlo (1907-1954) que es va casar amb Rivera i que aquest any també se l'ha homenatjat en motiu dels cent anys del seu naixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.