Cultura

Manolo García i el compromís natural

Música

Tenir una conversa amb Manolo García sobre el seu nou disc, Saldremos a la lluvia (Sony-BMG), és pràcticament una missió impossible. El cantant sembla infinitament més interessat a parlar de si l'alcalde de Barcelona fa prou esforços per aconseguir una ciutat sense cotxes o per si som prou conscients del mal que estem fent al planeta amb els nostres hàbits de consum, que no pas a promocionar el seu nou treball, que sortirà a la venda dimarts que ve.
"No als transgènics", "que Catalunya no sigui Blade runner" i "hem de recuperar l'agricultura" són algunes de les consignes que va deixant anar, constantment. Manolo García es queixa del mal funcionament de tantes coses que qualsevol podria pensar que no se sent gens satisfet amb la vida ni amb el món que l'envolta, però la realitat és ben diferent.

Missatge
"Una cançó no canviarà el món, però et pot donar una alegria o un bon dia". Aquest és el missatge que ens transmeten els 13 temes del quart àlbum d'estudi sense Quimi Portet, gravat amb un total de 20 músics, en què a ritme de rock aflamencat en comptes de fer gala del seu inconformisme prefereix cantar a l'amor per la natura, que és més poètic, perquè, en definitiva, "la música ha de servir per moure els sentiments, perquè estiguis viu i no adormit". Així doncs, després de 25 anys sobre els escenaris, la majoria dels quals com a cantant d'El Último de la Fila, continua tan viu i compromès com sempre, especialment en la preservació del medi ambient.

Manolo García no pot evitar deixar ben clar el que és realment important: "Jo sóc dels artistes de Catalunya més piratejats i això és una injustícia, però per a mi és més injust que al Sahel s'estiguin morint de gana". Per a ell és així de simple, i encara que no guanyi tants diners, diu que sempre ha procurat que les entrades dels seus concerts no siguin cares i que mai anunciarà res perquè seria com prostituir-se. "Prefereixo veure Springsteen o Peter Grabriel defensant els drets humans que fent anuncis a la tele".

El cantant assegura que si no pogués viure de la música es dedicaria a pintar, cosa que de fet ja fa. Ho podran comprovar els que vagin al concert que farà al Teatre Auditori de Sant Cugat de Vallès el 22 de maig, ja que al vestíbul s'hi instal·larà una exposició seva de pintura i fotografia amb el mateix títol que el disc, Saldremos a la lluvia. Aquesta serà la primera oportunitat per veure'l presentant en directe el seu nou treball. "El concert de Sant Cugat serà com un assaig entre amics", vol aclarir el cantant, perquè la gira, que el portarà per una cinquantena d'escenaris, no començarà fins al 31 de maig a Granada. Acompanyat per una banda de nou músics, en aquests concerts tocarà nou o deu temes del nou disc i repassarà alguns dels temes antics, però versionats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.