Cultura

Cancel·len l'actuació d'un grup perquè es diu The Juana's Chaos

Els organitzadors del Raïm Festival de Novelda (Vinalopó Mitjà) han cancel·lat l'actuació d'un dels grups locals que havien inclòs en el cartell només pel seu nom: The Juana's Chaos, un joc de paraules amb el nom del membre d'ETA Iñaki de Juana Chaos però que vol dir, traduït de l'anglès, El caos de Juana.

"No em sembla bé, ni és correcte el nom escollit", assegura el regidor de Joventut de Novelda i membre de l'organització de l'esdeveniment, Salvador Martínez. Pel regidor, és "una falta de respecte" haver convertit el nom d'un membre d'ETA condemnat en el nom d'un grup musical. Amb el veto, l'Associació de Grups de Música de Novelda i l'Ajuntament volen evitar "qualsevol situació que pugui semblar apologia del terrorisme", segons paraules de l'alcalde del poble, Mariano Beltrá.

Els components del grup vetat són nois d'entre 20 i 28 anys, veïns de Novelda, i segons el mateix regidor de Joventut "no tenen ideologia política" i van triar el nom The Juana's Chaos com un simple "joc de paraules". Per aquesta raó i malgrat impedir-los actuar, Martínez demana que no es criminalitzi aquests joves.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.