Cultura

El premi Nadal, per a Francisco Casavella

Francisco Casavella (Barcelona, 1963), nom literari de Francisco García Hortelano, ha obtingut  el Nadal –18.000€–, en la seva edició número seixanta-quatre, per Lo que sé de los vampiros, novel·la ambientada a l’Europa de finals del segle XVIII i escrita en tercera persona. Tot i les aparences, segons el jurat no és ni una novel·la històrica ni té res a veure amb els vampirs. La trama arrenca de l’expulsió dels jesuïtes d’Espanya el 1767, amb els quals marxa el protagonista, Martín de Viloalle, que es dedica a recórrer Europa (Roma, els Estats alemanys, Dinamarca, el París revolucionari...) com a membre d’una societat marginal, filosòfica, artística i estafadora dedicada a entretenir el gust, el sexe i l’intel·lecte de la decadent aristocràcia. Segons el jurat, es tracta d’una “novel·la tragicòmica sobre l’ànsia d’aventura”. Casavella és autor d’obres com El triunfo, Un enano español se suicida en Las Vegas i El día de Watusi.

Ha quedat finalista del Nadal la periodista d’El Mundo Eva Díaz (Sevilla, 1971) per El Club de la Memoria, en què una jove investigadora troba a la Filmoteca de Madrid el diari d’un membre del club que dóna títol al llibre, club format per escriptors i artistes republicans. Malgrat la derrota, tots van complir la promesa de no oblidar. És una novel·la sobre la memòria històrica i l’idealisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.