Cultura

Tresserras emplaça els partits a desencallar la reforma de les emissores de la Generalitat

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha fet avui una crida als partits amb representació al Parlament perquè desencallin les negociacions per a la reforma de les emissores de la Generalitat i accelerin la renovació de la direcció d'aquests mitjans.
Quan ja s'han complert dos mesos de l'aprovació de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que va substituir la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), la renovació dels càrrecs de l'antiga CCRTV es troba bloquejada per diferències entre els grups parlamentaris, encarregats d'escollir els dotze membres que tindrà el futur consell de govern de la Corporació.

"Canvi de cultura" dels mitjans públics
Tresserras ha recordat que la nova llei "suposa un canvi de cultura" en la manera de concebre els mitjans de comunicació dependents de la Generalitat i ha demanat als partits que en prenguin nota "i siguin conseqüents".

El conseller ha admès que la renovació no podrà portar-se a terme abans de Nadal, malgrat que s'havia donat aquesta data fa unes quantes setmanes, encara que s'ha mostrat esperançat que els partits, en especial CiU i PSC, arribin a un acord "en les pròximes setmanes".

Tresserras ha apel·lat les forces polítiques a "arribar a un acord general, el més ampli possible, entorn d'aquesta nova filosofia de la llei de la CCMA" i a "ser capaços d'actuar en conseqüència".

La nova llei, que pretén garantir la independència dels mitjans audiovisuals de la Generalitat, preveu que el Parlament elegeixi amb una majoria de 2/3 els dotze membres del Consell de Govern, que hauran de comptar amb l'aval del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.