El Museu de Llívia es consolida com a referent de la farmàcia catalana
Ha rebut una donació de 1.500 peces de dos establiments històrics de Sant Quirze del Vallès i de Barcelona
N’hi ha d’entre els segles XVIII i XX
Més de 1.500 objectes de farmàcia del fons de l’antiga farmàcia Amat de Sant Quirze del Vallès i de la farmàcia Estrella del carrer Ferran de Barcelona han estat donats al Museu de Llívia per a la seva custòdia i completaran la col·lecció de la farmàcia Esteve, una de les més rellevants a Europa en la seva temàtica.
Els objectes estan guardats en caixes i ara s’iniciarà el procés de documentació de les peces, tasca que anirà a càrrec de la conservadora i restauradora de béns culturals, Marta Prunera. Aquestes peces són del segle XVIII, XIX i XX. Destaca, especialment, el fons de la farmàcia Estrella, que presenta diferents elements d’homeopatia de finals del segle XIX i principis del segle XX.
Amb la donació d’aquests objectes, el Museu de Llívia es compromet a la conservació, documentació, manteniment i divulgació del material rebut. Les peces, d’alguna manera, podran ser incloses en publicacions o formar part d’exposicions. També seran objecte de recerca i moltes formaran part de la nova museografia del servei llivienc.
El director del Museu de Llívia, Gerard Cunill, ha explicat que la donació és fruit de la intensa activitat que du a terme la institució. “La gent pensa en el museu de la farmàcia, ja sigui pel bagatge d’aquests anys o pel moviment que hi ha actualment”, ha indicat. Segons ell, la donació de la farmàcia Estrella va ser el resultat de les gestions del museu, però el de l’antiga farmàcia Amat se’ls va oferir sense que coneguessin la seva existència.