Cultura

Banksy convoca 40 grafiters per a una exposició en un túnel de l'Eurostar

Un túnel ferroviari de la línia Eurostar, els trens que uneixen Londres amb el continent europeu, es convertiran aquest dissabte en una de les atraccions artístiques de la capital britànica gràcies a una exposició, Cans Festival, de dibuixants de grafits del tot el món organitzada per Banksy.

Tot i que en les pintades són obre d'una quarantena d'artistes, Banksy també hi ha contribuït amb diverses obres, entre elles una que representa a un encaputxat que s'autolesiona, un buda amb un collar ortopèdic i un treballador municipal que intenta esborrar unes suposades pintures rupestres, segons informa el diari The Times, que publica algunes de les imatges.

Els artistes han arribat de totes les parts del món. Segons l'argentí Federico, del col·lectiu urbà Run Don't Walk, "tot va ser molt ràpid. Ens van dir que reservéssim els nostres vols. És fantàstic trobar-se amb gent de tot el món. No és una galeria, sinó una cosa molt especial".
"Qualsevol que sigui capaç de pintar hauria de tenir alguna cosa a dir sobre l'estètica de les nostres ciutats com els arquitectes i els publicistes", afirma Banksy en declaracions al diari.

The Times es va comprometre a no revelar el lloc exacte on es troba el túnel fins a les 22:30 hores d'aquesta nit, encara que a partir de dilluns tothom podrà visitar-lo i fer les seves pròpies pintades.

"Els grafits no sempre espatllen els edificis. Moltes vegades fins i tot els milloren. En unes poques hores i amb ajuda d'uns quants pots de pintura és possible transformar un forat de brutícia en un preciós oasis artístic", explica Banksy.

Es tracta de la primera exposició organitzada al Regne Unit per Banksy des de la batejada Crude Oils al 2005, quan va exposar 164 rates vives i va espatllar còpies de quadres famosos de Van Gogh i Edward Hopper.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.