Cultura

Els advocats d'Iniciativa Cultural de la Franja demanaran al jutge que arxivi la querella de la FACAO

Declara a Fraga el president d'ICF, Artur Quintana

Els advocats d'Iniciativa Cultural de la Franja (ICF) demanaran al jutge que arxivi el cas de la querella criminal per injúries i calumnies presentada per la Federació d'Associacions Culturals de l'Aragó Oriental (FACAO) contra tres membres d'ICF. Artur Quintana, president d'ICF, ha declarat aquest dijous davant el jutge de Fraga en relació al cas. Un cop acabada la declaració, en la qual no hi ha hagut fets irregulars com la retenció que va patit un altre dels encausats el passat 6 de març, Quintana ha volgut agrair l'assistència a la vintena de persones que li han donat suport, entre els quals hi havia representants de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Chunta Aragonesista.

Pel que fa a l'acte davant el jutge, el president d'ICF ha insistit en el caràcter polític de la querella. "A preguntes del meu advocat he dit al jutge que la querella era només per motivacions polítiques", ha assegurat Quintana. Ell i dos membres més d'ICF van ser denunciats per l'entitat FACAO –defensora de la teoria que el català de la Franja no és tal, sinó un dialecte oriental de l'aragonès–, per vincular-la amb grups d'extrema dreta.

Després de prendre declaració el jutge decidirà el pas a seguir, tot i que els advocats defensors ja han anunciat que demanaran l'arxivament del cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.