cultura

Gandia arriba a un acord amb els propietaris de la Colònia Ducal

L'acord uneix la iniciativa pública amb la privada i contempla la disminució del trànsit i la possible habilitació d'un retén de la Policia per al districte de la Platja.

L'Ajuntament de Gandia ha arribat a un acord amb la comunitat de propietaris de la Colònia Ducal de la Platja de Gandia per tal de rehabilitar, regenerar i millorar aquesta zona, tal i com ha confirmat el tinent d'alcalde de Territori, Fernando Mut.

L'acord contempla la redacció d'un projecte, realitzat per Rafael Galbis, que inclou la rehabilitació dels edificis que conformen la Colònia Ducal, així com la regeneració de la zona i dels carrers d'aquest històric conjunt d'edificis, una de les primeres construccions de la platja de Gandia.

El projecte contempla, entre d'altres, la reducció substancial del trànsit rodat de la Colònia, així com l'habilitació de sòl dotacional. Uns acords que portaran com a conseqüència una sèrie de contraprestacions, una de les quals podria ser la cessió d'un local de la comunitat per a albergar un retén de la Policia Local.

En primer terme, l'Ajuntament pretén aprovar la declaració de la Colònia Ducal com a Bé de Rellevància General. Serà, segons el responsable de Territori, en la propera Comissió d'Urbanisme que se celebre. I és que el motiu principal per a que l'Ajuntament signe aquest acord és «la voluntat de preservar una construcció tan emblemàtica i amb tanta història».

La Colònia Ducal és, juntament amb l'Hotel Bayrén, un dels edificis més destacats i singulars de la Platja de Gandia. Construït entre els anys 1961 i 1964, el conjunt alberga 140 vivendes de 25 tipus diferents. El projecte de rehabilitació, respectarà la idea inicial dels arquitectes Pablo Soler, Paco Gadea i Juanjo Estellés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.