Cultura

Una exposició mostra l'obra poc coneguda de J. Fín, nebot de Picasso

L'Espai VolArt de la Fundació Vila Casas recorre en una exposició la trajectòria de l'obra del poc conegut J. Fín, sobrenom artístic de José Vilató Ruiz, nebot de Pablo Ruiz Picasso.

La comissària de l'exposició, Mariana Draper, ha realitzat un treball d'investigació per localitzar unes quaranta obres de J. Fín en les col·leccions privades barcelonines.

La burgesia catalana de les dècades dels anys seixanta i setanta va contribuir decisivament, segons Draper, a la promoció d'artistes com José Vilató Ruiz (Barcelona, 1916 - París, 1969).

L'itinerari cronològic de l'exposició, que estarà oberta al públic fins al 28 de juny, s'inicia el 1939 amb l'obra Dues figures assegudes agitant els braços, que probablement al·ludeix al moment que els germans Vilató Ruiz, reclosos al camp de concentració d'Argelés, van ser rescatats per Pablo Picasso. Es tracta d'una de les obres més antigues de Fín conservades, doncs al desembre de 1936, en plena Guerra Civil espanyola, una bomba va destruir el seu estudi i gran part de la feina.

L'exposició no recull la seva última etapa artística, quan l'artista ja s'instal·la definitivament a Catalunya, al Port de la Selva i a la Selva de Mar (Alt Empordà).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.