Cultura

Rafael Amargo, Mario Gas i Jaime Chávarri porten al Borràs de Barcelona la seva personal visió de lestriptis

El bailaor Rafael Amargo, la coreògrafa Sol Picó, el director de cinema Jaime Chávarri, el director de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa, i els directors teatrals Mario Gas i Andrés Lima oferiran la seva personal visió dels estriptis a l'espectacle Estriptis, que recalarà a partir d'avui dimecres al Teatre Borràs de Barcelona després de la seva estrena al Festival Temporada Alta de Salt, Girona.

Estriptis posa sobre l'escenari sis propostes diferents amb sis dels creadors més rellevants de l'actual panorama de la dansa, el teatre, el cinema i l'escena multidisciplinària, que suposa una reflexió escènica sobre la utilitat del cos com a vehicle de llenguatge.

El muntatge arrenca amb la proposta dirigida per Rafael Amargo, en què dos homes i una dona s'aniran despullant mentre ballen al ritme de la partitura de Mozart. L'escenari tindrà les típiques barres i escales dels locals on tenen lloc aquest tipus d'espectacles, però el seu estil, així com la seva música, serà barroc.

El cineasta Jaime Chávarri mostra al seu espectacle la seva fascinació cap a les dones i les feres, de manera que al muntatge hi participen una bailaora, un actor de flamenc i un cavall andalús com a reminiscència de l'espectacle circense, en què la música juga amb el nu i l'espectador.

El director de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa, ha escollit una cantant d'òpera que interpretarà una versió més lírica i amb guitarra espanyola d'una part de Carmina Burana. Amb ella, Padrissa simbolitza la consumació de la unió dels amants i el plaer sexual compartit.

La coreògrafa Sol Picó ha utilitzat material reciclat de la seva companyia per representar una dona que "puja literalment per les parets". La protagonista té un cul, una panxa i uns pits d'una mida exagerada, com si es tractés d'unes pròtesis, però a poc a poc se'n va desprenent per trobar la seva essència.

El director teatral Mario Gas tractarà l'espectacle quotidià de l'estriptis d'una dona quan arriba de festa amb un estètica del cinema dels anys 50 i músiques anglosaxones. El número final és el dirigit per Andrés Lima, que retrata un estriptis d'una nit de noces, però amb un estil molt Animalario.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.