Cultura

El Museu Picasso augmenta el fons d'art

El Museo Picasso de Barcelona ha presentat aquest matí dues noves adquisicions que incorporarà a la seva col·lecció. Les obres són Faune tocant l'aulos, de 1946, i Home amb gorgera segons el Greco, de 1962.

Les noves obres es van comprar a Londres el gener passat. Faune tocant... es va adquirir en una subhasta pública per 463.000 € i Home amb gorgera... es va comprar a la galeria Mulder per 128.000 €.

Les pintures s'exposaran a les noves sales dedicades a mostrar de manera permanent els gravats del pintor malagueny. El director del Museu, Josep Serra, ha explicat que han tret 50 peces de la col·lecció permanent per afavorir el valor de les obres.
El Museu del carrer Montcada de Barcelona també ha presentat avui l'espai dedicat a Jaume Sabartés (1881-1968), principal impulsor de la sala picassiana. Sabartés va ser objecte de l'atenció de l'artista en la seva iconografia i són molts els retrats a llapis o a l'oli en què s'observa una complicitat especial.

Neix el 'Carnet Picasso'
El carnet, impulsat per fidelitzar el públic local, es podrà adquirir per 10€, el mateix preu que una entrada, partir de l'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.