Cultura

La Setmana del Llibre en Català tanca amb més de 21.000 llibres venuts i 275.000 euros de facturació

La Setmana del Llibre en Català ha tancat amb més de 21.000 llibres venuts i una facturació d'un mínim de 275.000 euros, una xifra superior a la prevista però sis punts inferior a la de la passada edició, segons ha informat l'organització en un comunicat.

La reducció de la facturació s'explica perquè aquesta edició ha canviat d'ubicació, de la plaça Catalunya a l'avinguda de la Catedral, i ha estat oberta durant 10 dies i no 11 com a l'edició anterior, segons els organitzadors.

Els autors més venuts han sigut Josep Maria Espinàs, Quim Monzó i Josep Palau i Fabre, mort el 23 de febrer a Barcelona. També s'han venut Mercè Rodoreda, els llibres de la Col·lecció Bernat Metge, els de Jaume I, en el vuitè centenari del seu naixement, i llibres sobre la història de Catalunya.

Els més venuts de ficció són Mil cretins, de Quim Monzó; Poemes de l'alquimista, de Josep Palau i Fabre, i El pont dels jueus, de Martí Gironell. Per altra banda, els més que més s'han demanat de no ficció són El meu ofici, de Josep Maria Espinàs; Memòries, de Jordi Pujol, i, un any més, Els verbs conjugats, de Joan Baptista Xuriguera.

Pel que fa a les obres infantils, les més venudes han sigut El meu nom és Geronimo Stilton, de Geronimo Stilton, Pintem mandalas? i la col·lecció El meu mes.

Els caps de setmana han sigut els dies en què la fira ha tingut més públic, per les sessions de firmes dels autors i les activitats infantils. També han despertat molt interès dels assistents El dictat i la lectura pública de La plaça del Diamant, obra de Mercè Rodoreda.

L'edició del 2009 se celebrarà entre el 26 de febrer i el 8 de març i l'organització espera poder emplaçar la fira en la mateixa ubicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.