Cultura

Doris Lessing lamenta haver guanyat el Nobel de literatura

Encara que en un principi es va mostrar "encantada" d'haver guanyat el premi Nobel de literatura 2007, l'escriptora britànica Doris Lessing ara ho lamenta com "un maleït desastre".

"Tot el que faig és fer entrevistes i passar molt temps en sessions de fotos", diu l'escriptora, de 88 anys, en una entrevista a la ràdio, avançada pel diari Sunday Times.

L'autora del Quadern daurat es queixa que, des que va guanyar el guardó l'octubre passat, la seva vida s'ha vist constantment trastornada.

També confessa que s'ha gastat gran part dels diners del premi, unes 775.000 lliures. "Se n'ha anat als meus fills, els néts i a la meva família", indica Lessing, que està segura que en dos anys li haurà desaparegut tot. "Els meus comptables em diuen que hauria d'alliberar-me dels diners, perquè, si no, se'ls quedaran els recaptadors d'impostos", ha afegit.

L'entrevista, que emetrà avui dilluns Radio 4 de la BBC, coincideix amb la publicació del seu nou llibre Alfred & Emily, els noms dels seus pares.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.