Cultura

Retoquen un quadre a la seu del govern italià perquè hi havia un pit descobert

Curiositat

Una reproducció del quadre La Verità svelata dal Tempo, ubicada a la seu del govern italià a Roma, ha estat retocada per cobrir amb un vel el pit descobert d'un dels personatges, segons recull avui la premsa del país.

El quadre està situat a la sala de premsa de la seu del govern, a la paret de darrera la taula on el primer ministre Silvio Berlusconi i els seus ministres fan les rodes de premsa.

La reproducció de l'obra, de l'artista del segle XVIII Giambattista Tiepolo, ha estat retocada de manera que el pit descobert de la protagonista femenina "ha desaparegut, recobert per un vel", indica La Repubblica.

El retoc ha estat iniciativa de les persones que en l'equip del president del govern cuiden de la imatge de Berlusconi, segons el sotssecretari de la presidència, Paolo Bonaiuti, citat per Il Corriere della Sera.

El motiu, segons Bonaiuti és que el pit descobert queda dins de l'enquadre de les televisions que fan durant les rodes de premsa i "han temut que aquesta visió pugui ferir la susceptibilitat d'algun teleespectador".

El quadre original de Tiepolo, que es conserva en un museu de la ciutat del nord d'Itàlia, Vicenza, representa a "la veritat", una jove que porta en una mà un mirall i en l'altra un disc del sol, entre els braços del "temps", representat en forma d'ancià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.