Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES

El Festival Clàssics aborda la immortalitat

La directora de La Casa dels Clàssics, Sira Abenoza, insinua que la mort és una convenció social: el cos no desapareix, es degrada i alimenta altres éssers. En realitat, tots som fruit de matèria en contínua transformació. El Festival Clàssics reflexiona enguany sobre la immortalitat amb xerrades, instal·lacions i espectacles.

Com l’any passat, el Temporada Alta hi col·labora coproduint. Les lectures dramatitzades de Míriam Iscla sobre Simone Weil (Vida d’una esclava) i de Pol López sobre Friedrich Nietzsche (L’Anticrist) es programen tant a Girona com a Barcelona. Per una altra banda, Francesc Orella llegirà el discurs de Plató (quan renuncia a viure per ser coherent amb els seus actes) acompanyat de la música de Rafel Plana, en una funció única a La Model (14 de desembre).

També el Clàssics ha integrat el cicle El Meu Clàssic de l’Institut Ramon Llull. La directora Mònica Bofill dirigeix aquest cicle en què fusionen música i paraula de Ramon Llull, Joan Maragall, Anna Murià i Anna Dodas; quatre veus d’edats i pensaments diferents amb els seus textos que pivotaran sobre la immortalitat.El festival d’arts contemporànies arrenca amb una taula rodona l’11 d’octubre en què intervenen Maria Blasco, Berta Meneses, Núria Terribas i Ricard Solé. Cada científic respondrà a les provocacions filosòfiques i artístiques que els proposi Abenoza.Raül Garrigassait, president de La Casa dels Clàssics, declara que aquesta edició clausura els actes del centenari de la Col·lecció Bernat Metge, una edició que pretenia recuperar textos contemporanis i clàssics en català, just ara fa 100 anys. Del 27 al 29 d’octubre es farà la marató comunitària de lectura de La Ilíada. També s’exposa al Palau Robert (del 2 al 30 de novembre) l’exposició amb il·lustracions de Genie Espinosa Les aventures d’Ulisses, un heroi que va renunciar a la immortalitat per tornar a casa, contextualitzen des de La Casa dels clàssics. La Sala Beckett col·labora novament en un cicle de reflexió de cinc sessions (dimarts de novembre, principalment) que es prova de vincular a la programació d’aquesta tardor.Enguany, no hi haurà El Cant de la Sibil·la dins del programa de Clàssics, com els dos darrers anys. Però sí que s’ha previst un concert amb The Ministers of Pastime a Sant Felip Neri amb Laura Aubert, llegint alguns passatges de Gilgamesh i l’anonimat (20 de novembre). I a Santa Maria del Pi actuaran Raül Refree i l’artista de Mali Rokia Koné a La mística immortal (15 de desembre). El concert es completarà amb una coreografia per il·lustrar textos d’Inés de la Cruz, santa Teresa i Hildegarda de Bingen.Clàssics s’embarca a la Biblioteca de Catalunya amb un espectacle de dibuix i música (De Circe a Circe passant per l’Hades, 13 de desembre) en què intervenen Joma, Montserrat Isanta, Marc Egea i Anna Maluquer. El festival es tanca el 18 de desembre amb Pitó, la narració del mite de la fundació del santuari de Delfos. Amb direcció escènica de Roger Vila i interpretació de l’actriu Paula Blanco i la música de Marina Herlop, s’interpreta al CCCB. La Casa dels Clàssics ha donat suport al nou muntatge Odissea (poema èpic en 24 cants) que estan elaborant Refree amb Juan Carlos Martel. La producció del Lliure es podrà veure del 14 al 23 del juny vinent, a la Sala Fabià Puigserver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.