Cinema

cinema

Michael Caine es retira als 90 anys

L’actor anglès acaba d’estrenar la seva darrera pel·lícula, ‘The great escaper’

Ha treballat en 180 produccions al llarg de set dècades de carrera i ha guanyat dos Oscar i dos Bafta

L’actor anglès Michael Caine ha confirmat, als seus 90 anys, que es retira de l’actuació. No és la primera vegada que parla de la seva jubilació, però en aquesta ocasió ha comentat a la BBC que “continuo dient que em retiraré” i que “de fet ja ho estic”. Les seves paraules han estat recollides pels principals mitjans britànics. El veterà actor posa punt final, doncs, a una il·lustre carrera de 180 pel·lícules i produccions televisives al llarg de set dècades. Ho ha confirmat després d’estrenar al seu país The great escaper, film basat en la història real d’un veterà britànic de la Segona Guerra Mundial que es va escapar de la seva residència, als 89 anys, per assistir als actes de commemoració a França del dia D. Michael Caine ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè “als 90 anys ja no pots tenir el paper principal”.

L’actor va estar nominat set vegades a l’Oscar, i en va guanyar dos per Hannah i les seves germanes (1987) i Les normes de la casa de la sidra (1999). També va ser distingit amb dos premis Bafta de l’acadèmia britànica, un d’honorífic i un altre per Educando a Rita (1984), i va rebre a més un Globus d’Or per Little Voice (1999). En la seva extensa filmografia, destaquen també, per citar algunes pel·lícules, Zulu, The Italian job, Alfie, Interstellar i The Dark Knight.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia