Cultura

Adrià anuncia que deixarà gradulament els seus negocis i es dedicarà només a la cuina

Adrià, que ha presentat a Madrid el llibre 'Un dia en el Bulli', diu que ho començarà a aplicar el 2008

Ferran Adrià ha anunciat que deixarà gradualment tots els negocis per centrar-se exclusivament en la cuina. Adrià, que ha presentant a Madrid el llibre Un dia en el Bulli, ha remarcat que aquesta decisió no la començarà a aplicar fins després del 2008 i que es desprendrendrà dels negocis de forma "natural".

El xef del Bulli compta en l'actualitat amb l'editorial elBullibooks, l'empresa de càtering Bullicatering, la línia de parament de la llar Faces Adrià, una línia de productes anomenada Texturas i la firma d'aparells per a la cuina internacional Cooking Concepts (ICC).

A més, és assessor de NH Hotels, per qui ha creat l'escola de restaurants Fast Good i Nhube, i publicita en l'actualitat les vinyes de Cal Celdoni, entre d'altres coses.

Sobre la seva intervenció en el certamen d'art Documenta de Kassel, el cuiner ha remarcat que gràcies a aquest repte ha aconseguit un dels seus objectius, que la cuina es consideri com un fet cultural i social. Assegura que ha acceptat participar a la fira internacional d'art Documenta per reivindicar la cuina com una disciplina diferent que pugui oferir experiències diferents.

Adrià ha explicat que la seva obra és el menú que mengen cada dia les 50 persones que sopen al Bulli, que es tracta d'una cosa efímera i per molt poques persones, perquè seria impossible oferir aquesta experiència a 8.000 persones de cop.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.