Cultura

El govern aprova un pla per garantir la cobertura de la Televisió Digital Terrestre arreu de Catalunya

El govern català invertirà 11,5 milions d'euros per afrontar la implantació tècnica de la TDT (Televisió Digital Terrestre) per tot Catalunya, a l'hora que obrirà un concurs públic per contractar el servei de transport i difusió del senyal digital.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha informat d'aquestes decisions del govern català, preses avui en la seva reunió setmanal, que s'emmarquen en el pla que ha dissenyat per desplegar la TDT.

Les primers emissions
El calendari de l'"encesa" de la TDT, que ha començat aquest primer trimestre de 2008, finalitzarà el 2009, i el procés es realitzarà per demarcacions, encara que l'"apagada" analògica no arribarà fins al 2010.

Segons el calendari de la Generalitat, les primeres demarcacions amb TDT seran Girona, Reus (Baix Camp), Vic (Osona), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Mataró (Maresme), i les últimes, Barcelona, Cornellà (Baix Llobregat) i Sabadell (Vallès Occidental).

L'apagada analògica
Durant aquest procés, que ha de finalitzar abans de l'"apagada" analògica prevista per a abril del 2010, totes les institucions, associacions i empreses del sector s'han compromès a sincronitzar l'"encesa" de la TDT en l'àmbit local, català i estatal.

El govern català ha aprovat avui demanar al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat que realitzi la convocatòria d'un concurs per adjudicar el servei de transport i difusió del senyal digital, així com el desplegament, el manteniment i la supervisió de les infraestructures necessàries per articular la xarxa de centres emissors.

Amb aquesta actuació, la Generalitat vol assegurar-se que el 2009 tot el territori català compti amb una bona cobertura i en bones condicions de la qualitat del senyal de la TDT.

Adaptar antenes
El conseller ha demanat als ciutadans que "assumeixin la part de la responsabilitat que els correspongui" i reorientin les antenes o adaptin els aparells que necessitin per poder rebre en TDT.

Tresserras ha destacat que el 53% de les llars catalanes ja estan adaptats a la TDT, segons un estudi encarregat per la Secretaria de Mitjans de Comunicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.