Cultura

El Parlament aprova avui el Consell Nacional de la Cultura i les Arts

Cultura

L'aprovació del projecte de llei del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, un nou òrgan que assessorarà el govern en matèria cultural, centrarà el ple del Parlament que comença aquest dimecres. Molt probablement, la llei tirarà endavant amb el suport dels tres socis de govern. C's i PP preveuen votar en contra, mentre que CiU encara no ha decidit si s'abstindrà o votarà en contra.

El nou consell es defineix com una entitat amb personalitat jurídica pròpia adscrita a la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, i creada amb el propòsit d'assessorar el govern en el conjunt de la política cultural i organitzar polítiques de suport i promoció de la creació artística.

Entre les seves funcions hi ha elaborar un informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts a Catalunya, fer informes preceptius sobre avantprojectes de llei relacionats amb l'àmbit cultural o decidir la destinació del fons de promoció i foment de la creació artística.

Segons el projecte, l'òrgan superior del Consell és el ple, format per 11 membres nomenats pel Parlament, entre els quals es compten persones amb experiència i prestigi en l'àmbit artístic i cultural, a proposta del president de la Generalitat. La llista de candidats la farà el president després de considerar les propostes que li arribin del sector, que després tramitarà a la cambra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.