Cultura

Sánchez-Piñol, la ironia contra el 'Manifiesto'

L'escriptor català Albert Sánchez-Piñol s'ha mofat del Manifiesto por la lengua común impulsat per una vintena d'escriptors, artistes i polítics en defensa del castellà com a llengua comuna a Espanya. en declaracions a Europa Press ha comentat irònic que, per ell, "els autors del manifest són uns tebis. És de públic coneixement la desesperada situació del castellà a Catalunya". "Als quioscos la premsa escrita en espanyol es redueix a un parell o tres de diaris; el món audiovisual català copa totes les pantalles i canals, a excepció d'una ínfima minoria", ha prosseguit en el mateix to l'autor de La pell freda.

"Caldria fer alguna cosa abans que un idioma parlat per sis o set milions extermini l'espanyol, que només disposa d'uns 450 milions de parlants", ha acabat Sánchez-Piñol amb ironia.

"Obsessos i maniàtics"
El seu col·lega Josep Maria Castellet, fundador i primer president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'AELC, ha qualificat el grup de signants del manifest, entre els quals es compten Mario Vargas Llosa, Albert Boadella i Fernando Savater, d'"obsessos i maniàtics".

A més, Castellet els ha recriminat que no sàpiguen fer "res més" i que portin amb la mateixa cançó "des de 1980", de manera que els considera uns "pesats i uns avorrits". Tot i això, segons ell "no molesten tant" perquè "no tenen cap interès ni raonaments de cap tipus".

Els signants del manifest preveuen proposar al Parlament una possible modificació de la Constitució i d'alguns Estatuts autonòmics, i Castellet ha recordat que la societat actual ja està "dins de la Constitució", mentre que els que recolzen el manifest "estan al segle XIX, és una cosa casposa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.