Cultura

Condemnen dues revistes a pagar 103.000 euros a Buenafuente per unes fotos on sortia despullat

Els jutjats d'Instrucció números 12 i 50 de Barcelona han emès dues sentències a favor del presentador Andreu Buenafuente per les quals condemna les revistes Sorpresa i Diez minutos a indemnitzar-lo amb una suma total de 103.000 euros per publicar unes fotografies seves en què apareixia despullat en una platja d'Eivissa, que es van fer sense el seu consentiment.

El presentador ha anunciat que donarà la indemnització a l'ONG Metges Sense Fronteres.

Les sentències, davant les quals es pot interposar un recurs, obliguen les publicacions a tornar a Buenafuente els negatius de les imatges, en considerar que van suposar una "intromissió en la intimitat" i "la vulneració del dret a l'honor" del presentador.

Les sentència fan al·lusió a la "falta d'interès de les imatges" i recorden que "la curiositat humana per conèixer la vida dels altres està mancat d'interès social". "Per tant, ha de prevaler el dret a la intimitat i a la pròpia imatge sobre el dret a la llibertat d'informació", afirma el text.

Els tribunals recorden que la Constitució estableix que els fets i dades sobre la vida privada aliena "no han de constituir matèria d'informació, ja que pertanyen únicament al subjecte afectat".

Per això, assenyalen que "encara que el senyor Buenafuente sigui persona de notorietat pública, té els mateixos drets que la Constitució reconeix" a qualsevol altra persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.