Cultura

Tot a punt per al Senglar Rock

Paradise Lost, Obrint Pas, Sepultura i Els Pets, principals caps de cartell

La desena edició del Senglar Rock se celebra aquest cap de setmana, però des de fa dies que escalfa motors amb la celebració d'actes paral·lels com els concerts inclosos en el Senglar Ciutat o la nova edició de l'escola de música vinculada al festival, el campus Senglar. Tot i així, encara cal esperar a dijous a la tarda per a que al recinte de les Basses d'Alpicat, a tocar de Lleida, comenci el festival pròpiament dit.

Seran tres dies de música amb un cartell encapçalat per formacions com Obrint Pas, Paradise Lost, Sepultura, Els Pets i Fermin Muguruza, als quals cal afegir, d'acord a la filosofia del festival, una bona mostra de la música en català, representada entre altres per Lax'n'Busto -l'únic grup que ha actuat a totes les edicions del festival, però aquest cop amb la novetat de Salva R. Alberch, el nou cantant-, Dept, Jofre Bardagí, Lexu's, Revolta 21 i Xavier Baró.

Canvi d'orientació
El desè aniversari del Senglar Rock ha estat l'ocasió de donar un petit canvi en la orientació del festival, obrint-lo als programadors de tot Catalunya. El director del Senglar Rock, Xavi Fortuny, defensa aquesta obertura. Davant la constatació que als grups emergents "els costa molt accedir als programadors i als mitjans", la proposta del Senglar no és altra que portar els programadors allà on estan els grups.

Una altra de les novetats del desè Senglar és la separació entre la zona d'acampada i el recinte del festival. Això, segons Fortuny, "permetrà que el públic tingui més llibertat de moviments i pugui portar el que vulgui". També cal destacar la presència d'un grup equatorià, Sal y Mileto, en el marc d'un programa d'intercanvi amb el Quito Fest, certamen musical de la capital del país sudamericà.

Pel que fa a les previsions d'assistència, Fortuny es mostra optimista, ja que la venda d'abonaments es va disparar durant el mes d'abril, quan es van posar a la venda, i actualment suposen un increment del 12% respecte l'any anterior. "Hi ha un gruix de gent que no ve al Senglar pel cartell, sinó pel concepte de festival", sentencia Fortuny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.