Cultura

El bisbe de Barbastro aplaudeix Iglesias, que ha demanat que Lleida no exposi obres de la Franja

El bisbe de Barbastro-Monzón, Alfonso Milián, ha aplaudit la sol·licitud que el president del govern d'Aragó, Marcelino Iglesias, ha fet al Nunci de la Santa Seu, Manuel Monteiro, perquè impedeixi l'exhibició d'obres d'art de parròquies aragoneses a l'exposició que prepara el bisbat de Lleida per estrenar el nou Museu Diocesà.

Iglesias s'ha dirigit per carta a l'administrador apostòlic de Lleida, Xavier Salinas, per a protestar per la utilització dels "béns de la Franja", pels quals Aragó manté un litigi amb Catalunya.

A la seva carta, Iglesias recorda que el Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica va concloure el 23 de juny passat "que va obligar al bisbat de Lleida l'entrega de 113 peces durant un mes, plaç superat a dia d'avui".

"Consentir que alguna d'aquestes peces -afegeix- s'incorporin a una exposició pública, en contra de la voluntat dels seus propietaris, no pot entendre's més que com una provocació cap aquests legítims propietaris, no es pot entendre més que com una provocació i un menyspreu públic a les decisions de la Santa Seu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.