Altres

Arqueologia

Troben a Gavà 24 noves boques de mina i estudien si són les més antigues

Els investigadors creuen que són de fa 6.000 anys i celebren que és la reserva arqueològica més gran que té la ciutat

Arqueòlegs del CSIC (Consell Superior d’Investigadors Científiques) han identificat a Gavà un total de 24 noves boques de mina en un terreny municipal semi boscós del barri de les Ferreres. Els investigadors sospiten que serien les més antigues del municipi, de 6.000 anys d’història i corresponents a l’època neolítica més antiga. En aquest sentit, han trobat restes de variscita que apunten que serien les primeres mines explotades en superfície. Totes aquestes hipòtesi esperen verificar-les a partir d’ara amb una excavació sota terra. Ara mateix aquestes 24 boques de mina és la reserva arqueològica identificada més important que té Gavà: “És un regal”, ha assegurat el responsable de la investigació, Ferran Borrell, en declaracions a l’ACN, que és qui informa de la troballa.

Amb els més de 40 anys d’història d’excavacions a Gavà, aquest és el primer cop que els investigadors han pogut treballar en una parcel·la municipal sense pressió d’un projecte urbanístic, “ni les baralles d’un cap d’obra”. Es tracta d’una àrea de prop de 2.000 m2 situada al límit urbanitzat de Gavà, un lloc on el CSIC tenia “molts indicis” de trobar-hi restes d’activitat minera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.