Cultura

Exposen a Sant Boi de Llobregat el procés creatiu del 'Gernika' de Picasso

El procés creatiu del quadre 'Gernika' de Picasso s'exposa a la sala d'exposicions Can Castells de Sant Boi en la mostra Picasso pinta el 'Gernika'.

Es podrà veure el procés de creació de l'obra des del moment de la seva concepció fins a la seva execució a París, l'any 1937, per encàrrec del govern republicà amb motiu de la celebració de l'Exposició Internacional de les Arts i les Tècniques.

L'exposició, que es pot visitar a Sant Boi, mostra reproduccions dels dibuixos preparatoris del mural del 'Gernika' i fotografies de l'artista mentre el pintava.

El govern francès va invitar a l'Exposició Internacional del 1937 els principals artistes avantguardistes de l'època, entre els quals Joan Miró, Luis Buñuel i el mateix Pablo Picasso. Les obres concebudes en aquell moment van reflectir les vivències de la Guerra Civil que patia l'Estat espanyol.

Picasso, molt afectat pel bombardeig franquista a la cèlebre localitat basca i impulsat pel dolor i per la ràbia, va pintar en poques setmanes un gran mural pictòric que representava gràficament el patiment del poble espanyol i que s'ha convertit en un símbol universal de pau.

Els visitants de la mostra, que es pot veure fins a l'11 de maig, podran veure els dibuixos i fotografies de Picasso i viure virtualment els sorolls d'un bombardeig. L'exposició també compta amb un espai on els visitants poden deixar el seu testimoni, ja sigui escrit, dibuixat o pintat, després de la visita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.