arts escèniques
El Fastt itinerarà entre micropobles de l’Alt Empordà amb 12 espectacles
El festival se celebrarà del 29 de juny al 28 de juliol a Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür
El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà (Fastt) continua bategant i, després de quatre edicions d’èxit per diversos micropobles empordanesos, aquest any arriba a la cinquena edició programant 12 espectacles. El festival tindrà lloc entre el 29 de juny i el 28 de juliol a onze municipis de menys de 1.000 habitants: Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.
En aquesta edició, l’aposta continua essent la mateixa: acostar la cultura a les zones rurals i brindar l’oportunitat de descobrir petits municipis altempordanesos. Per fer-ho, es programaran 12 propostes de teatre, dansa, circ i clown de mitjà i gran format, algunes de les quals es veuran per primera vegada a les comarques gironines. Enguany a més, alguns espectacles arriben d’altres comunitats autònomes, com les Illes Balears o Navarra.
Les entrades es posen a la venda avui divendres, 24 de maig, a través del web oficial www.fastemporda.cat . Per primera vegada, es farà una venda preferent pels veïns i veïnes dels micropobles fins diumenge. Aquests podran comprar les seves entrades a través d’un enllaç que els hi facilitarà l’Ajuntament dels municipis del Fastt. Dilluns, 27 de maig, s’obrirà la venda d’entrades al públic general.
Abans d’engegar la programació professional, el Fastt celebrarà el 29 de juny una festa inaugural en la qual estan convidats a participar tots els artistes d’aquesta edició, així com els veïns i veïnes dels micropobles. La trobada permetrà presentar el resultat del taller creatiu de Micropobles a escena i acollirà parlaments de les institucions que col·laboren en el projecte.
L’espectacle amb el qual es donarà el tret de sortida serà Iaia de Mambo Project, i tindrà lloc el 5 de juliol a Vilaür. Aquesta proposta multidisciplinar proposa entrar al menjador de casa d’una iaia i reconstruir i reviure els seus records. Guanyador del premi del públic del FITT (Festival Internacional de Tarragona), proposa –a partir de testimonis reals– conèixer la vida d’aquestes dones que moltes vegades ha estat oblidada i silenciada.
L’endemà 6 de juliol Pont de Molins s’estrenarà en el festival amb Adéu, Jane! de Binomi. I el 7 de juliol tancarà la primera setmana del festival Peix, de la companyia mallorquina Hotel Iocandi.
El segon cap de setmana començarà a Sant Climent Sescebes, nou micropoble del projecte, que el 12 de juliol acollirà Veus que no veus, de la companyia Pepa Plana. You say tomato de la Sala Trono arribarà l’endemà, 13 de juliol, a Garrigàs. I per tancar la setmana Kolektivo Konika portarà el 14 de juliol a Vilanant La punta del meu nas, un espectacle circense per reconstruir la memòria col·lectiva. El divendres 19 de juliol a Rabós es representarà, per una banda, Picnic on the moon, de Júlia Godino i Alexa Moya. L’endemà, 20 de juliol, el festival es traslladarà a Siurana, on es veurà Lady panda.
Per la darrera setmana el festival prepara una proposta singular i molt especial: Assajar és de covards, dirigit per la companyia Casa Real, que dinamitzarà la vetllada on les intèrprets, músics, la direcció i la dramatúrgia es trobaran per primer cop el dia de la funció per crear l’espectacle en dues hores. Aquest es podrà veure el 26 de juliol a Sant Mori. El dia 27 el festival ha programat Solar, de la companyia Mos Maiorum, recentment nominada als Premis MAX 2024 en la categoria de Millor Autoria Revelació. I finalment el Fastt clausurarà a Agullana la cinquena edició amb Poi, de la companyia mallorquina D’es Tro, una història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa.