S’estrena el curt ‘Ombres silencioses’, rodat durant la primera Hackató
El Cinema Truffaut acollirà demà l’estrena oficial del curtmetratge Ombres silencioses, filmat i editat el mes de febrer passat pels tretze joves cineastes que van participar de la primera Hackató de Faberllull. El film es podrà veure a les 18 h i l’entrada és gratuïta.
En aquesta presentació, el públic podrà veure el muntatge final i un making of fet pels mateixos residents. Després de la projecció hi haurà un diàleg obert amb els creadors del curtmetratge per comentar la història i intercanviar opinions sobre l’experiència viscuda durant els 15 dies a la residència a Faberllull.
Aquests joves, d’entre 18 i 30 anys, estan en vies de professionalització de les diferents branques del món del cinema com la direcció, la direcció de fotografia, la producció, el muntatge o l’actuació. Aquesta estada els ha servit com a primera experiència real en el món de la realització audiovisual, així com també d’enllaç per connectar cineastes catalans amb cineastes d’arreu del món.
“Un any més reforcem el Modern amb una nova edició Hackató per impulsar el talent jove cinematogràfic”, destaca el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.
La Hackató es va celebrar de l’1 al 14 de febrer a la residència Faberllull Olot i va comptar amb la col·laboració d‘El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona. Durant dues setmanes, els joves cineastes nacionals i internacionals van preparar i gravar un curtmetratge ambientat a la Garrotxa que, posteriorment, va ser editat a la sala de postproducció d’El Modern.
Oberta la crida per la 2a edició del projecte
A partir d’avui, i fins al 29 d’octubre, ja es pot presentar la sol·licitud per participar en la segona edició de la Hackató a través del web de Faberllull. En aquesta convocatòria, que tindrà lloc de l’11 al 24 de març del 2025, es busquen dotze cineastes d’entre 18 i 30 anys, nacionals i internacionals, que vulguin gravar i muntar un curtmetratge durant dues setmanes.
Els joves estaran acompanyats en tot moment per professionals que els oferiran classes magistrals i els donaran suport. El programa vol servir d’enllaç per connectar cineastes catalans amb cineastes d’arreu del món que es troben en vies de professionalització.
Els aspirants han de presentar-se per desenvolupar alguna de les següents funcions: actors/actrius, direcció, ajudant de direcció, fotografia, gaffer, direcció d’art, so i edició. Per participar en l’estada cal estar cursant o haver cursat estudis de cinema o audiovisuals, interpretació o so i tenir disponibilitat total i ininterrompuda durant les dues setmanes que dura l’estada. A més, les persones candidates han de tenir un bon nivell d’anglès.