Cultura popular

museus

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History signen un acord de col·laboració

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History (AMNH) de Nova York han signat un acord de col·laboració per mostrar les exposicions científiques creades per la Fundació a diversos museus internacionals fins al 2029, i per fer arribar els continguts creats pel museu novaiorquès a la xarxa de centres CaixaForum i CosmoCaixa.

Les exposicions de la Fundació La Caixa que podran descobrir visitants d’arreu del món en el marc d’aquest acord abasten una àmplia gamma de temes científics, com la percepció humana, l’evolució, l’antropologia i la tecnologia. Aquest estiu, gràcies a aquesta col·laboració, es podrà veure al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona una activitat sobre exploració espacial creada per l’AMNH.

“A través del coneixement científic, podem afrontar els desafiaments més grans d’aquest segle. Fer accessible la ciència, motor inesgotable de progrés social, a tots els ciutadans d’una manera comprensible i atractiva és un dels objectius de les exposicions de la Fundació La Caixa. Estem encantats que continguts del màxim rigor i qualitat que ja s’han pogut gaudir a la nostra xarxa de centres facin ara el salt a altres museus a través d’un soci de valor inestimable com és l’American Museum of Natural History”, ha afirmat Joan Ramon Fuertes, director general adjunt de la Fundació La Caixa.

“L’American Museum of Natural History fa molt de temps que està compromès amb l’ampliació de la comprensió pública de la ciència, i la Fundació La Caixa s’ha dedicat a aquest mateix propòsit”, ha declarat el president de l’AMNH, Sean M. Decatur. “La ciència ens pertany realment a tots i ens pot ajudar a comprendre el nostre lloc al món i a l’univers. Aquesta col·laboració és una oportunitat increïble perquè les nostres dues institucions traslladin les meravelles dels descobriments científics a un públic mundial”, ha afegit.

A més de tenir milions de visitants anuals, l’AMNH és líder mundial en la producció i la gestió d’exposicions itinerants i espectacles espacials que arriben a milions de persones més de tot el món. Actualment, el museu té més de 20 exposicions i cinc espectacles de planetari itinerants i ha portat els seus continguts a més de 400 ciutats de 55 països.

En virtut de l’acord amb la Fundació La Caixa, l’AMNH es converteix en soci exclusiu per portar les exposicions científiques creades per la Fundació La Caixa a museus d’arreu del món fins al 2029. L’acord també ofereix l’oportunitat que totes dues institucions duguin a terme activitats conjuntes i que la xarxa de centres CaixaForum i CosmoCaixa acullin exposicions creades per l’AMNH. Per exemple, aquest estiu, el Museu de la Ciència CosmoCaixa acollirà, en el marc de CosmoNits, El gran tour, una activitat de l’AMNH en la qual els participants recorreran els punts als quals ha arribat la humanitat amb missions espacials, a través d’una projecció creada amb un programari que simula l’univers conegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia