Dansa
El binomi dansa i salut torna a triomfar a Girona
El festival Girona en Moviment tanca la vuitena edició amb entrades exhaurides per a la Gran Gala de Dansa contra el Càncer al Teatre Municipal
L’esdeveniment, que uneix cultura i solidaritat, ha recaptat 31.760 euros a benefici dels malalts de càncer
El festival benèfic de dansa, salut i benestar Girona en Moviment (GeM) va cloure ahir la vuitena edició amb entrades exhaurides per a la Gran Gala de Dansa contra el Càncer celebrada al Teatre Municipal. Un gran èxit de públic que s’ha repetit també en la resta d’activitats programades i que ha permès fer una recaptació rècord de 31.760 euros que es destinaran íntegrament a l’ajuda al malalt de càncer a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona, coorganitzadora del festival juntament amb l’Associació Cultura en Moviment.
Els espectadors que omplien el Teatre Municipal van poder gaudir d’un repertori de dansa poc habitual als escenaris de casa nostra, amb peces de diferents estils (clàssic, neoclàssic, contemporani), algunes de les quals estrenes mundials creades expressament per al festival. És el cas de “Perdudes pèrdues” dels ballarins Marc Balló i Joseph Edy, de la companyia del Anhaltisches Theater Dessau, i “Andata pour deux”, d’Antoine Le Moal, del Béjart Ballet Lausanne. També, per primera vegada s’han pogut veure a la Gala coreografies contemporànies de Nacho Duato, Marco Goecke, Tamara Dekel London i Noam Segal, i Aszure Barton, juntament amb un repertori clàssic amb extractes de “Carmen”, “La Bayadère”, “El Corsari”, “Esmeralda” o “Giselle”, un dels punts àlgids de l’espectacle.
A part d’artistes de reconeguda trajectòria internacional, la Gala va comptar també amb la participació de joves promeses catalanes com Joan Sempere i Joan Jansana Escobedo i el gironí Marc Sayer, que després d’acabar la seva formació a Catalunya, acaben d’obtenir els primers contractes en prestigioses companyies de ballet: Houston Ballet II, Gauthier Dance Juniors//Theaterhaus Stuttgart i Staatsballett Nürnberg, respectivament. El paper intergeneracional de la dansa es va posar de manifest amb la peça “Entre nosaltres”, interpretada per dues generacions de ballarins: Alba Nadal, ballarina activa dins la companyia Badisches Staatsballet Karlsruhe, i Kevin O’Day, de 62 anys, que va ser també el creador de la coreografia. La gala es va tancar amb una gran ovació per als artistes, que abans de la baixada del teló van ballar tots junts, públic inclòs, uns passos de sardana manifestant la voluntat del festival de promoure la dansa per al benestar de totes i tots.
David Rodriguez, director artístic del festival, ha valorat molt positivament l’èxit de públic que la Gala té any rere any i que en aquesta edició ha estat especialment destacable, amb entrades exhaurides des de feia dies: “Això demostra que a Girona hi ha un públic per a la dansa i des del festival ho celebrem perquè en el nostre cas no només donem visibilitat a l’art sinó també a l’ajuda contra el càncer.”