Cultura

El Dalai Lama inaugurarà al setembre la nova seu de la Casa del Tibet a BCN

Tendzin Gyamtsho,el XIV Dalai Lama, de 72 anys i Premi Nobel de la Pau el 1989, no visita Barcelona des de fa deu anys

El Dalai Lama, líder religiós i espiritual tibetà, inaugurarà la nova seu de la Fundació Casa del Tibet durant la seva pròxima visita a Barcelona, programada per als dies 9, 10 i 11 de setembre. Tendzin Gyamtsho,el XIV Dalai Lama, de 72 anys i Premi Nobel de la Pau el 1989, no visita Barcelona des de fa deu anys.

Prèviament, hi va haver dues temptatives frustrades de viatge del Dalai Lama a Barcelona, la primera d'aquestes atenent una invitació del Fòrum de les Cultures el 2004 que no es va dur a terme a causa de les pressions de les autoritats xineses. La segona s'havia de fer l'any passat, però va ser anul·lada per motius de salut del Dalai Lama.

El líder tibetà, que viu exiliat al nord de l'Índia, dictarà una conferència sobre L'Art de la Felicitat el 10 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona. Assistir-hi costarà 20€ i la recaptació, segons la Fundació Casa del Tibet, es destinarà a sufragar les despeses de l'estada del Dalai Lama a la capital catalana. Com a obertura de la conferència, la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, l'Escolania de Montserrat i la Comunitat Tibetana a Catalunya protagonitzaran "una ofrena musical". Posteriorment, se celebrarà a l'Església del Pi un concert titulat El Cant del Lama ofert pel Lama Gyurme, seguidor del Dalai Lama, abonat pels teclats de Jean-Philippe Rikyel. La recaptació del concert, amb entrades a 15€, es destinarà als campaments de refugiats tibetans que la Fundació Casa del Tibet de Barcelona ajuda a mantenir l'Índia.

Visita al Parlament
Prèviament a la seva conferència, el líder religiós i espiritual tibetà visitarà el parlament català, on serà rebut pel president de la cambra, Ernest Benach, i per representants dels grups parlamentaris.

La Casa del Tibet és cofirmant d'una querella interposada a l'Audiència Nacional pel Comitè de Suport al Tibet (CAT), sobre el suposat genocidi comès pel Govern de la Xina al Tibet, admesa a tràmit el gener del 2006. Víctima i testimoni dels fets denunciats, el director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, Thubten Wangchen, va comparèixer com a tal davant la justícia espanyola al juny de 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.