Patrimoni

patrimoni

Les obres a la Rambla destapen una de les portes d’entrada de la ciutat medieval

Noves troballes arqueològiques coincidint amb les obres de reforma de la Rambla de Barcelona. Les excavacions que s’estan duent a terme han deixat al descobert una de les portes d’entrada a l’antiga ciutat medieval i una part de la muralla que protegia la ciutat entre els segles XIII i XIV.

El Servei d’Arqueologia està treballant per documentar aquestes troballes que correspondria al Portal de Trentaclaus o dels Ollers, situat a l’actual Carrer dels Escudellers, que creua la plaça del Teatre. Segons ha detallat el consistori en un comunicat, aquestes troballes aporten informació valuosa sobre la història de Barcelona oferint una visió més detallada de la seva evolució històrica.

A banda, s’ha trobat un altre tram de muralla a l’extrem nord de la Rambla, a prop de plaça de Catalunya. Tot i que és petit i poc visible, encara conserva fins a tres metres d’alçada. Una altra de les troballes, són maravedís (monedes medievals) d’Isabel II, corresponents al segle XIX.

Muralles a Ciutat Vella

La fortificació de Barcelona va arrencar l’any 1285, per ordre de Pere II el Gran, durant una confrontació bèl·lica amb França. Un cop va acabar el conflicte, el Consell de Cent va continuar aquesta tasca i es van afegir nous portals defensius com el portal Nou. Ja existien els de la Boqueria, Portaferrissa o Jonqueres. Dins d’aquest perímetre —on s’incloïen espais com la plaça de Catalunya, el passeig de Sant Joan o el Parc de la Ciutadella— hi havia la Rambla. L’any 1357, el Consell de Cent va decidir millorar les muralles i va reforçar el perímetre de Ciutat Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia